Hallonmacarons

Hallonmacarons

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(103 st)

Gudomliga, rosa, små hallonmacarons med mosade hallon och en ljuvlig fyllning av smörkräm med hallon. Makronerna blir extra vackra med röd hushållsfärg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Kakor:

  • 125 g mandel
  • 4 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 1 g mosade hallon
  • 1 krm röd hushållsfärg

Smörkräm:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Tillsätt hallon och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna. Smörkräm: Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonmoset. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag