Hallonkräm

Frukost Mellanmål
Hallonkräm

Mums, hemlagad hallonkräm med mjölk! Lika gott till frukost, sommarlunchen eller som mättande mellanmål.

Ingredienser

Färska eller frysta hallon
½ liter
Potatismjöl
2 msk
Strösocker
½ msk

Gör så här

  • Tina de frysta bären eller skölj och rensa de färska bären. Blanda juice och potatismjöl med en visp i en kastrull. Rör om hela tiden och låt det koka upp. Ta kastrullen från plattan och lägg i bären. Rör om igen. Häll krämen i en skål. Strö över socker. Servera med mjölk.
Markera receptet som tillagat

Vill du smaka fler hemlagade krämer, använd vårt recept och byt t ex till jordgubbar. Krämen kan du äta både varm och kall!

Näringsvärden, per port

Energi:

44 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,3 g
Protein: 7,4 % 0,8 g
Fett: 8 % 0,4 g
Kolhydrater: 84,6 % 9,2 g
https://www.arla.se/recept/hallonkram/