Hallongrottor med citronglasyr

Hallongrottor med citronglasyr

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Den klassiska småkakan blir som ny med sötsyrlig glasyr på toppen. Vill du inte ringla glasyren går det bra att pensla den över kakan med bakpensel också.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

  • 1½ dl hallonsylt

Citronglasyr:

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda smör och socker poröst.. Arbeta in övriga ingredienser till degen. Forma degen till rullar, ca 2 cm i diameter. Skär ca 2 cm tjocka bitar och lägg i småbrödsformar på plåtar. Tryck ett litet hål i mitten på alla kakor och fyll hålet med sylt. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min, låt svalna.

Citronglasyr:

Rör ihop florsocker och citronsaft. Ringla glasyren över kakorna och strö över citronskalet.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 135 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut