Hallongrottor med citronglasyr

Hallongrottor med citronglasyr

Den klassiska småkakan blir som ny med sötsyrlig glasyr på toppen. Vill du inte ringla glasyren går det bra att pensla den över kakan med bakpensel också.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallongrottor-med-citronglasyr/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Rör smör och socker poröst. Arbeta in övriga ingredienser till degen.
  • Forma degen till rullar, ca 2 cm i diameter. Skär ca 2 cm tjocka bitar och lägg i småbrödsformar på plåtar.
  • Tryck ett litet hål i mitten på alla kakor och fyll hålet med sylt.Grädda i mitten av ugnen ca 7 min, låt svalna.
Citronglasyr:
  • Rör ihop florsocker och citronsaft.
  • Ringla glasyren över kakorna och strö ev över citronskal.
Klart!
Energi:

135 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 7 g

Ingredienser

250 g
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
5½ dl
Vaniljsocker
½ msk
Bakpulver
¾ tsk
Hallonsylt
1½ dl
Citronglasyr:
Florsocker
1 dl
Pressad citronsaft
1 msk
Finrivet citronskal