Hallongrottor med citronglasyr

Hallongrottor med citronglasyr

Betyg

(13 st)

Den klassiska småkakan blir som ny med sötsyrlig glasyr på toppen. Vill du inte ringla glasyren går det bra att pensla den över kakan med bakpensel också.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

  • 1½ dl hallonsylt

Citronglasyr:

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda smör och socker poröst.. Arbeta in övriga ingredienser till degen. Forma degen till rullar, ca 2 cm i diameter. Skär ca 2 cm tjocka bitar och lägg i småbrödsformar på plåtar. Tryck ett litet hål i mitten på alla kakor och fyll hålet med sylt. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min, låt svalna.

Citronglasyr:

Rör ihop florsocker och citronsaft. Ringla glasyren över kakorna och strö över citronskalet.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 135 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem