Hallonfromage med lime

Hallonfromage med lime

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Frisk hallonfromage smaksatt med saft från lime. Servera i portionsformar och toppa gärna fromagen med strimlat limeskal.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten ca 5 min. Vispa grädden. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Rör ner kvarg och grädde. Smält gelatinbladen med limesaft på svag värme i en kastrull. Rör ner det i gräddblandningen i en tunn stråle så att det blandas ordentligt. Vispa 2 äggvitor hårt och vänd ner dem till en jämn och luftig smet. Fördela i portionsformar och ställ i kyl i minst 4 tim eller över natten. Garnera med strimlat limeskal vid servering.

Tips:

Det går lätt att pressa ur saften ur frukten om du först rullar den hårt.

Skriv ut

Källa: