Gurksoppa med pepparrot

Gurksoppa med pepparrot

Betyg

(10 st)

Härlig gurksoppa med sting av pepparrot och några droppar tabasco. Soppan serveras varm med ett gott bröd och pepparrotsgrädde på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 700 g gurka
  • 1 gul lök
  • 6 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 tsk torkad körvel
  • några droppar tabasco
  • 1 dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Skär gurkorna i bitar, spara en bit till garnering. Skala och grovhacka löken. Mixa gurka och lök i en matberedare tills det är finfördelat. Koka upp vattnet och rör ner gurkröra, buljongtärningar, körvel, tabasco och grädde. Låt soppan koka någon minut. Hyvla eller skiva resten av gurkan i tunna skivor och lägg ner i soppan. Vispa grädden, smaksätt med pepparrot och servera till soppan tillsammans med bröd.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem