Gurksoppa med pepparrot

Gurksoppa med pepparrot

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Härlig gurksoppa med sting av pepparrot och några droppar tabasco. Soppan serveras varm med ett gott bröd och pepparrotsgrädde på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 700 g gurka
  • 1 gul lök
  • 6 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 tsk torkad körvel
  • några droppar tabasco
  • 1 dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Skär gurkorna i bitar, spara en bit till garnering. Skala och grovhacka löken. Mixa gurka och lök i en matberedare tills det är finfördelat. Koka upp vattnet och rör ner gurkröra, buljongtärningar, körvel, tabasco och grädde. Låt soppan koka någon minut. Hyvla eller skiva resten av gurkan i tunna skivor och lägg ner i soppan. Vispa grädden, smaksätt med pepparrot och servera till soppan tillsammans med bröd.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem