Gulaschgryta med svenska smaker
2 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Gulaschgryta på älg eller nötkött med härliga smaker av äpple, enbär och pepparrot. Långkok som denna gulaschgryta smakar nästan alltid ännu bättre dagen efter.
Ingredienser
|
Högrev
|
500 g |
|---|---|
|
Kålrötter
|
250 g |
|
Palsternacka
|
250 g |
|
Gula lökar
|
2 |
|
Röda paprikor
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Röd chili
|
½ |
| 1 msk | |
|
Paprikapulver
|
1 msk |
|
Enbär
|
10 |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Kött- och viltfond
|
2 msk |
|
Äpple
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
½ tsk |
Till servering:
|
Grovriven pepparrot
|
½ dl |
|---|---|
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Använd gärna rökt paprikapulver istället för vanligt. Du hittar det i kryddhyllan under namnet pimentón.
Näringsvärden, per port
Energi:
373 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,8 g |
| Protein: | 32 % | 29,4 g |
| Fett: | 40,3 % | 17 g |
| Kolhydrater: | 27,7 % | 25,5 g |