Gryta med julens kryddor

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Gryta med julens kryddor

Fläskfilén blir julfin med ingefära och kanel.

Ingredienser

Fläskfilé
600 g
Purjolök
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Kalvfond
2 msk
Malen ingefära
1 tsk
Malen kanel
1 tsk
Soja
1 tsk
Russin
½ dl

Gör så här

  • Skär köttet i tjocka skivor och purjolöken i bitar. Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en stekpanna. Ta upp köttet och fräs purjolöken i smör i stekpannan.
  • Vispa ihop grädde, kalvfond, ingefära, kanel, soja och russin i en låg, vid gryta. Lägg i kött och purjolök, låt puttra 4-5 min.
  • Servera med chutney och potatis.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

383 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2 g
Protein: 35,1 % 33,1 g
Fett: 55,7 % 24,1 g
Kolhydrater: 9,2 % 8,7 g
https://www.arla.se/recept/gryta-med-julens-kryddor/