Klassiska semlor
2 tim
•
Arbetstid: 20 min
•
Klassiskt recept på semlor med smak av kardemumma. Den lite större mängden jäst i degen gör våra semlor extra höga och luftiga.
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 3 dl | |
| 150 g | |
|
Ägg
|
1 |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
|
Vetemjöl, 10 dl
|
600 g |
|
Hjorthornssalt
|
½ tsk |
Fyllning:
|
Mandelmassa, riven
|
300 g |
|---|---|
| 1 dl |
| 5 dl | |
|
Florsocker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
För extra luftig grädde, tillsätt 0,5 dl mjölk till 5 dl grädde innan du vispar.
Näringsvärden, per st
Energi:
401 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 6,8 % | 6,7 g |
| Fett: | 52,5 % | 23,8 g |
| Kolhydrater: | 40,7 % | 40,2 g |