Klassiska semlor
2 tim
•

Klassiskt recept på semlor med smak av kardemumma. Den lite större mängden jäst i degen gör våra semlor extra höga och luftiga.
Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
Arla Ko® Standardmjölk
|
3 dl |
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
|
150 g |
Ägg
|
1 |
Strösocker
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
Vetemjöl, 10 dl
|
600 g |
Hjorthornssalt
|
½ tsk |
Fyllning:
Mandelmassa, riven
|
300 g |
---|---|
Arla Ko® Standardmjölk
|
1 dl |
Arla Ko® Vispgrädde
|
5 dl |
---|---|
Florsocker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
För extra luftig grädde, tillsätt 0,5 dl mjölk till 5 dl grädde innan du vispar.
Näringsvärden, per styck
Energi:
425 kcal
Näringsvärden per styck | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Fett: | 24 g |
Kolhydrater: | 45 g |

