Grönsakssoppa med skalchips
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
En snabb soppa som du kan anpassa efter dina favoriter i rotfruktshyllan. Skalchipsen ger god crunch på toppen och det bästa av allt – inget svinn!
Ingredienser
|
Purjolök
|
100 g |
|---|---|
|
Potatis
|
400 g |
|
Persiljerötter
|
150 g |
|
Morot
|
100 g |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
| 1 msk | |
|
Vatten
|
1 liter |
|
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
| 2 dl | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Frysta ärter
|
100 g |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Skalchips:
|
Rapsolja
|
1½ dl |
|---|---|
|
Salt
|
2 krm |
Gör så här
Soppa:
Skalchips:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
650 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,1 g |
| Protein: | 3,4 % | 5,4 g |
| Fett: | 79,3 % | 58,3 g |
| Kolhydrater: | 17,3 % | 27,7 g |