Grönsakscurry med ris
45 min
Huvudrätt
•
Att använda smör i kryddiga rätter lyfter smakerna så att det sjunger i munnen. Servera gärna med sallad på dressad riven kålrot och jordnötter.
Ingredienser
|
Blomkålshuvud ca 400 g. Använd även blasten
|
½ |
|---|---|
|
Torkade aprikoser, osvavlade
|
10 |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Färsk ingefära
|
2 msk |
|
Färsk gurkmeja, eller 1 tsk torkad gurkmeja
|
1 msk |
|
Curry
|
1½ msk |
|
Cayennepeppar, om du gillar stark mat
|
1 krm |
| 25 g | |
|
Konserverade hela tomater
|
1 burk |
|
Kokosgrädde
|
400 g |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Kikärter, 380g
|
1 burk |
Till servering:
|
Ris, kokt
|
4 port |
|---|---|
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström
Näringsvärden, per port
Energi:
714 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,3 g |
| Protein: | 9,2 % | 16,2 g |
| Fett: | 45,8 % | 36,9 g |
| Kolhydrater: | 45 % | 79,1 g |