Grönsaker à la greque

Grönsaker à la greque

Betyg

(0 st)

Smakligt tillbehör till det grillade köttet en varm sommardag. Fungerar även utmärkt som ensamrätt eller till buffébordet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • 1 grön eller gul zucchini
  • 10 små champinjoner
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kvist repad färsk rosmarin

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala rödlök och vitlök. Kärna ur paprikan. Skiva vitlöken tunt. Skär lök, paprika, aubergine och zucchini i jämnstora bitar. Lägg dem och champinjonerna på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olivolja, Strö över salt, peppar och rosmarin. Rosta grönsakerna i övre delen av ugnen 15-20 min. Ta ut plåten och häll över vin, avrunnen vitost och oliver. Servera med grillat kött, t ex lammkotletter.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem