Grönsaker à la greque

Buffé Tillbehör
Grönsaker à la greque

Smakligt tillbehör till det grillade köttet en varm sommardag. Fungerar även utmärkt som ensamrätt eller till buffébordet.

Ingredienser

Rödlök
1
Vitlöksklyftor
3
Röd paprika
1
Aubergine
1
Grön eller gul zucchini
1
Små champinjoner
10
Olja, från vitosten
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Repad färsk rosmarin
1 kvist
Torrt vitt vin
½ dl
1 burk
Svarta oliver
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skala rödlök och vitlök. Kärna ur paprikan. Skiva vitlöken tunt. Skär lök, paprika, aubergine och zucchini i jämnstora bitar. Lägg dem och champinjonerna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Häll över olja från vitosten, Strö över salt, peppar och rosmarin. Rosta grönsakerna i övre delen av ugnen 15-20 min.
  • Ta ut plåten och häll över vin, avrunnen vitost och oliver.
  • Servera med grillat kött, t ex lammkotletter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

416 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,3 g
Protein: 12,9 % 13,2 g
Fett: 75,2 % 35,4 g
Kolhydrater: 9,8 % 10 g
https://www.arla.se/recept/gronsaker-a-la-greque/