Grönkålschips med apelsindipp
20 min
•

Grönkål som rostas i ugnen blir till frasiga och goda chips. Servera chipsen med en uppfriskande dipp på smetana och apelsin med ett sting av chili.
Ingredienser
Grönkål i bitar
|
7½ dl |
---|---|
1 msk | |
Salt
|
1 krm |
Apelsindipp
2 dl | |
Hackad röd chili
|
½ |
Apelsin
|
rivet skal och saft av ½ |
Salt
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
251 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 5,2 % | 3,2 g |
Fett: | 85,9 % | 24,4 g |
Kolhydrater: | 8,9 % | 5,5 g |

