Grön och fruktig salsa

Grön och fruktig salsa

20 min
Pröva något spännande och gott till fisk eller kött. Varm salsa med lite hetta och frisk sötsur smak!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gron-och-fruktig-salsa/

Gör så här

  • Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala, kärna ur och skär melonen i kuber, ca 2 x 2 cm. Skölj och skär även gurkan i kuber.
  • Smält smöret i en kastrull. Lägg i purjolöken och låt fräsa ca 2 min. Tillsätt melon och gurka och låt fräsa med en kort stund.
  • Häll över buljong och vinäger. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  • Rör ut arrowroten i lite kallt vatten och häll redningen i kastrullen. Låt koka upp.
  • Servera den varma salsan till t ex stekt fisk eller rostbiff.
Klart!

Arrowrot kan bytas ut mot potatismjöl.

Ingredienser

Purjolök
100 g
Bit honungsmelon ca 200 g
1
Gurka
½
1 msk
Grönsaksbuljong
1 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
1 tsk
Cayennepeppar
½ krm
Arrowrot
1 tsk