Grön och fruktig salsa

Grön och fruktig salsa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Pröva något spännande och gott till fisk eller kött. Varm salsa med lite hetta och frisk sötsur smak!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g purjolök
  • 1 bit honungsmelon à 200 g
  • ½ gurkor
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 tsk arrowrot

Gör så här:

Gör så här:

Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala, kärna ur och skär melonen i kuber, ca 2 x 2 cm. Skölj och skär även gurkan i kuber. Smält smöret i en kastrull. Lägg i purjolöken och låt fräsa ca 2 min. Tillsätt melon och gurka och låt fräsa med en kort stund. Häll över buljong och vinäger. Smaka av med salt och kajennpeppar. Rör ut arrowroten i lite kallt vatten och häll redningen i kastrullen. Låt koka upp.

Tips:

Arrowrot kan bytas ut mot potatismjöl.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem