Färsk tomatsalsa

Färsk tomatsalsa

15 min Buffé
En pigg salsa på tomater och koriander, lök och chili. Gör sig fint till crème fraiche, guacamole och tortillachips eller som extra krydda på tacos.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela, kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Strimla salladslökarna. Kärna ur och finhacka jalapenon.
  • Lägg tomat, lök och jalapeno i en skål. Häll på limesaft och olivolja och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar och strö över koriander.
Klart!
Tips:

Jalapeno kan bytas ut mot röd chili.

Energi:

80 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Stora röda tomater
3
Rödlök
½
Salladslökar
2
Färsk grön jalapeño
1
Lime
pressad saft av 1
Olivolja
2 msk
Salt och peppar
Finhackad färsk koriander
1 dl