Grön ärtsoppa med vispad syrad grädde

Grön ärtsoppa med vispad syrad grädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Vacker som en Crème Ninon och här får ärterna ett välsmakande lyft av syrad grädde. Servera med gott bröd och en smakrik ost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i smör i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt buljong och koka ca 10 min. Lägg i ärterna och mixa soppan slät.
  2. Häll i 2 dl av den syrade grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vispa den resterande grädden lätt och toppa soppan med.
  3. Servera med bröd och ost.

Näringsvärden, per port inkl bröd och ost

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag