Grön ärtsoppa
30 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
Grön ärtsoppa lagar du snabbt och enkelt med frysta ärtor. Ärtsoppan får extra sting av en klick crème fraiche eller kvarg som du smaksätter med pepparrot eller vitlök.
Ingredienser
|
Frysta gröna ärter
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vatten
|
7 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
| 2½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Smaksätt 250 g Arla Köket® Kesella kvarg med: - 1 krm salt och 1-2 msk riven pepparrot eller - 1 pressad vitlöksklyfta och 2 tsk hackat kryddgrönt, t ex mynta och persilja Lägg en klick i soppan.
Näringsvärden, per port
Energi:
184 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g |
| Protein: | 19 % | 8,6 g |
| Fett: | 47,5 % | 9,9 g |
| Kolhydrater: | 33,5 % | 15,2 g |