
Grillade kycklingben med potatissallad
En god och lätt kycklingrätt där potatissalladen smakar rosmarin och ingefära.
Ingredienser
Antal portioner
- 900 g kycklingben
-
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- rivet skal av 1 citron
Potatissallad:
- 600 g kokt kall färskpotatis
- 3 salladslökar
- 1 päron
-
2 dl Arla® gräddfil
- 1 msk riven färsk ingefära
- ½ tsk hackad färsk rosmarin
- 1 krm salt
- 2 krm strösocker
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Blanda smör-&rapsolja med salt, peppar och citronskal. Pensla kycklingbenen med blandningen. Lägg dem i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 25 min. Skär potatisen i bitar och strimla salladslöken. Kärna ur och skär päronet i bitar. Rör ihop gräddfil med ingefära, rosmarin, salt och socker. Blanda ner potatis och päron. Servera kycklingbenen med salladen och bröd.
Näringsvärden, per portion inklusive bröd
- Energi: 420 kcal
- Protein: 32 g
- Kolhydrater: 34 g
- Fett: 17 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Kelda kall sås 2008