Grillade kycklingben med potatissallad

Grillade kycklingben med potatissallad

Betyg

(15 st)

En god och lätt kycklingrätt där potatissalladen smakar rosmarin och ingefära.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Potatissallad:

  • 600 g kokt kall färskpotatis
  • 3 salladslökar
  • 1 päron
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ½ tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 krm salt
  • 2 krm strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda smör-&rapsolja med salt, peppar och citronskal. Pensla kycklingbenen med blandningen. Lägg dem i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 25 min. Skär potatisen i bitar och strimla salladslöken. Kärna ur och skär päronet i bitar. Rör ihop gräddfil med ingefära, rosmarin, salt och socker. Blanda ner potatis och päron. Servera kycklingbenen med salladen och bröd.

Näringsvärden, per portion inklusive bröd

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem