
Grillade grönsaksspett med fruktig mathavre
En vegetarisk grillmiddag med mycket smak. Trä upp grönsakerna på dubbla spett så sitter de fast och snurrar inte runt när du vänder dem på grillen.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 knippe färsk lök, ca 500 g
- 250 g zucchini
- 175 g champinjoner
-
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 2 dl mathavre
- 4 dl grönsaksbuljong
- 2 avokado
- 200 g honungsmelon
- 100 g jordgubbar
-
150 g Apetina® vitost
Sås:
-
2 dl Arla® gräddfil
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk hackad färsk rosmarin
- 1 krm salt
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skala och koka löken 1 min i lättsaltat vatten. Skär zucchinin i skivor. Blanda lök, zucchini och svamp med smör-&rapsolja och rosmarin i en skål. Trä upp grönsakerna på dubbla blötlagda träspett. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min. Koka mathavren i buljong enligt anvisning på förpackningen. Skala avokado och melon. Ta bort kärnorna och skär i bitar. Dela jordgubbarna. Blanda frukten med mathavren. Smula över osten. Grilla spetten runt om över glöd 4-5 min. Servera med såsen och mathavren.
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
- Energi: 505 kcal
- Protein: 16 g
- Kolhydrater: 34 g
- Fett: 32 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut