Grillad purjolök med barbecuesmör

20 min Förrätt
Grillad purjolök med barbecuesmör

Grilla löken kolsvart men ät bara de mjuka inre bladen. Kryddsmöret är också gott till grillad aubergine och biff.

Ingredienser

Barbecuesmör:

75 g
Chilisås
1 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Citron
rivet skal av ½
Sambal oelek
2 krm
Flingsalt
½ tsk

Gör så här

  • Börja med barbecuesmöret. Vispa smöret luftigt med elvisp. Rör i smaksättningarna.
  • Pensla purjolökarna med smält smör. Grilla dem mjuka ca 10 min. Ytterbladen skall vara nästan svarta.
  • Skär ett snitt på längden i varje purjolök och ät det mjuka innanmätet med en klick barbecuesmör.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

255 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/grillad-purjolok-med-barbecuesmor/