Grillade grönsaker med solrosröra

Grillade grönsaker med solrosröra

45 min
Grillade grönsaker tillsammans med rostade solrosfrön som ger fin smak till röran.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Kärna ur och tärna paprikan. Blanda med cottage cheese, koriander och tahini.
  • Rosta solrosfröna i en torr varm stekpanna tills de fått lite färg. Blanda ner 2 msk solrosfrön i röran.
  • Skär fänkålen i bitar och koka dem i lättsaltat vatten 2-3 min.
  • Trä upp grönsaker och svamp på blötlagda träspett och grilla dem runtom över glöd 4-5 min.
  • Servera röran till de grillade grönsaksspetten.
Klart!
Energi:

250 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Solrorsröra:
300 g
Paprika
½
Finhackad färsk koriander
2 msk
Tahini
2 msk
Solroskärnor
3 msk
Grillade grönsaksspett:
Liten fänkål
½
Gul paprika
½
Körsbärstomater
6
Zucchini
½
Champinjoner
4