Entrecote med ramslökssmör och råstekt sparris

Entrecote med ramslökssmör och råstekt sparris

Betyg

(29 st)

Entrecote är gott att bjuda på vid festliga tillfällen. Ramslök växer vilt i kalkrik jord och när man steker den i smör smakar den milt av spenat, vitlök och purjolök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 skivor entrecote, ca 600 g

Ramslökssmör:

Råstekt sparris:

Till servering:

  • ugnsstekt potatisar

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ramslöken fint och stek den mjuk i lite av smöret. Ta åt sidan och blanda ned resten av smöret, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Skala och skär rödlöken i klyftor, skala och finhacka vitlöken. Stek löken i smör ca 5 min på medelvärme. Tillsätt sparrisen och stek ca 3 min. Smaka av med salt och peppar. Stek eller grilla entrecoten. Servera med sparris, ramslökssmör och ugnsstekt potatis. Garnera gärna med örter.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 740 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem