Grillad potatis med grönt ört- och vitlökssmör

1 tim
Grillad potatis med grönt ört- och vitlökssmör

Lagerbladen blir lätt rökta på grillen, vilket passar fint med potatisen. Örterna som mixats med lite olja ger smöret god smak och härlig färg.

Ingredienser

Små färskpotatisar
20
Lagerblad, gärna färska
4

Örtsmör:

Hackade vitlöksklyftor
2
Hackade färska örter, t ex basilika, persilja och dragon
1 dl
Dijonsenap
2 tsk
Pepprig olivolja
2 msk
Salt
½ tsk
100 g

Gör så här

  • Börja med smöret. Mixa vitlök, örter, senap, olja och salt. Blanda eller mixa ner smöret.
  • Forma till en rulle i smörpapper. Låt stelna i kyl ca 1 tim.
  • Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten.
  • Dela ev lagerbladen i två delar. Trä potatis varvat med lagerblad på fyra grillspett eller blötlagda träspett.
  • Grilla spetten runtom 5-6 min. Servera med örtsmöret.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

355 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/grillad-potatis-med-gront-ort--och-vitlokssmor/