Laxfilé på grillen med pepparsmör och grillad citron
45 min
Varmrätt
•
Nygrillad lax toppad med luftigt pepparsmör är en riktig smaksensation! Smöret är smaksatt med både rosépeppar, svartpeppar, vitlök och citron. Till detta serveras nykokt potatis och en färgsprakande spenatsallad. En riktigt festlig rätt!
Ingredienser
Grillad lax:
|
Laxfilé med skinn
|
600 g |
|---|---|
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Pepparsmör:
| 100 g | |
|
Rosépeppar, mortlad
|
2 tsk |
|
Svartpepparkorn, mortlade
|
1 tsk |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
2 krm |
Till servering:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Citroner
|
2 |
|
Babyspenat
|
100 g |
|
Blandade tomater
|
300 g |
|
Röd paprika
|
1 |
|
Kallpressad olivolja
|
1 tsk |
|
Flingsalt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
741 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 12,7 g |
| Protein: | 20,2 % | 36,9 g |
| Fett: | 51,5 % | 43,1 g |
| Kolhydrater: | 28,3 % | 51,6 g |