Grillad grön sparris med solrosfröpesto och ostsabayonne
                                
                                     40 min
                                
                                    Förrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Alla grönsaker är bäst i säsong. Det är då de är godast, mest lättillgängliga och snällast för plånboken. Sparrissäsongen är fantastisk i Sverige, så passa på att äta dig mätt på sparris när de är i säsong. Här kommer de fram som bäst när de får gå hand i hand med örtpesto och krämig ostsabayonne. Våga byta ut och variera nötterna i peston, här är det utbytta mot rostade solrosfrön. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Färsk grön sparris
                                            
                                     | 16 | 
|---|---|
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | 
Solrosfröpesto:
| 
                                            
                                                Färsk dill
                                            
                                     | 1 kruka | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Bladpersilja
                                            
                                     | 50 g | 
| 
                                            
                                                Liten vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Rapsolja
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Rostade solrosfrön
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Sherryvinäger
                                            
                                     | ca 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ca 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Nymalen svartpeppar
                                            
                                     | 
Ostsabayonne:
| 200 g | |
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Äggulor
                                            
                                     | 3 | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Saft av citron
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 
Gör så här
Sparris:
Solrosfröpesto:
Ostsabayonne:
Vid servering:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
908 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,1 g | 
| Protein: | 6,8 % | 15,1 g | 
| Fett: | 91 % | 93,5 g | 
| Kolhydrater: | 2,2 % | 4,9 g | 
 
     
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)