Grillad grön sparris med solrosfröpesto och ostsabayonne
40 min
Förrätt
•

Alla grönsaker är bäst i säsong. Det är då de är godast, mest lättillgängliga och snällast för plånboken. Sparrissäsongen är fantastisk i Sverige, så passa på att äta dig mätt på sparris när de är i säsong. Här kommer de fram som bäst när de får gå hand i hand med örtpesto och krämig ostsabayonne. Våga byta ut och variera nötterna i peston, här är det utbytta mot rostade solrosfrön. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
Ingredienser
Färsk grön sparris
|
16 |
---|---|
50 g | |
Flingsalt
|
Solrosfröpesto:
Färsk dill
|
1 kruka |
---|---|
Bladpersilja
|
50 g |
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
Rapsolja
|
1 dl |
Rostade solrosfrön
|
½ dl |
Sherryvinäger
|
ca 1 tsk |
Salt
|
ca 1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
Ostsabayonne:
200 g | |
100 g | |
Äggulor
|
3 |
Ägg
|
2 |
Saft av citron
|
½ dl |
Salt
|
Gör så här
Sparris:
Solrosfröpesto:
Ostsabayonne:
Vid servering:

