Grillade högrevsburgare med blåmögelost, baconmajonnäs och portvinskokt rödlök

Grillade högrevsburgare med blåmögelost, baconmajonnäs och portvinskokt rödlök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Rökigheten från baconet gifter sig perfekt med osten, och ihop med den söta rödlöken och fräscha gurksalladen så har du en riktig toppenburgare.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g högrevsfärs
  • 1 tsk salt
  • rapsolja

Baconmajonnäs:

  • 140 g bacon
  • 2½ dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Portvinskokt rödlök:

Gurksallad:

  • 1 silverlök
  • 2 små gurkor, ca 200 g
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk krossad rosépeppar
  • 2 krm salt
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här:

Gör så här:

Baconmajonnäs:

Lägg baconskivorna i en kall stekpanna och stek dem sedan knapriga. Häll i oljan och låt svalna. Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det fint. Blanda samman äggulor, senap och vitvinsvinäger. Tillsätt olja och baconfett i en tunn stråle under konstant vispning. Blanda ner baconet och smaka av med salt och peppar. Använd 2 msk majonnäs per hamburgare, spara resten i kylen.

Portvinskokt rödlök:

Skala och skiva lökarna och fräs dem i smör. Tillsätt socker och låt det smälta. Slå i vinet och lägg i timjankvistarna. Låt vinet koka in, ca 15 min.

Gurksallad:

Skala löken till gurksalladen. Skiva lök och gurka tunt. Rör ihop citronsaft, olja, rosépeppar och salt. Blanda dressingen med lök och gurka.

Hamburgarna:

Forma 4 burgare av färsen. Salta och peppra. Pensla med lite olja och grilla 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta.

Servering:

Grilla bröden på snittytan. Lägg ihop burgarna med baconmajonnäs, gurksallad och rödvinslök emellan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 935 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 66 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem