Grillade högrevsburgare med blåmögelost, baconmajonnäs och portvinskokt rödlök
  • Arla
  • Recept & mat
  • Grillade högrevsburgare med blåmögelost, baconmajonnäs och portvinskokt rödlök

Grillade högrevsburgare med blåmögelost, baconmajonnäs och portvinskokt rödlök

60+ min Huvudrätt
Rökigheten från baconet gifter sig perfekt med osten, och ihop med den söta rödlöken och fräscha gurksalladen så har du en riktig toppenburgare.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/grillade-hogrevsburgare-med-blamogelost-baconmajonnas-och-portvinskokt-rodlok/

Gör så här

Baconmajonnäs:
  • Lägg baconskivorna i en kall stekpanna och stek dem sedan knapriga. Häll i oljan och låt svalna.
  • Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det fint.
  • Blanda samman äggulor, senap och vitvinsvinäger. Tillsätt olja och baconfett i en tunn stråle under konstant vispning.
  • Blanda ner baconet och smaka av med salt och peppar.
  • Använd 2 msk majonnäs per hamburgare, spara resten i kylen.
Portvinskokt rödlök:
  • Skala och skiva lökarna och fräs dem i smör. Tillsätt socker och låt det smälta.
  • Slå i vinet och lägg i timjankvistarna. Låt vinet koka in, ca 15 min.
Gurksallad:
  • Skala löken till gurksalladen. Skiva lök och gurka tunt.
  • Rör ihop citronsaft, olja, rosépeppar och salt. Blanda dressingen med lök och gurka.
Hamburgarna:
  • Forma 4 burgare av färsen. Salta och peppra. Pensla med lite olja och grilla 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta.
  • Grilla bröden på snittytan. Lägg ihop burgarna med baconmajonnäs, gurksallad och rödvinslök emellan.
Klart!
Energi:

935 kcal

Protein: 41 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 66 g

Ingredienser

Högrevsfärs
600 g
Salt
1 tsk
Rapsolja
Baconmajonnäs:
Bacon
140 g
Rapsolja
2½ dl
Äggulor
2
Dijonsenap
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt och peppar
Portvinskokt rödlök:
Rödlökar
2
30 g
Farinsocker
2 msk
Portvin
1½ dl
Färsk timjan
5 kvistar
Gurksallad:
Silverlök
1
Små gurkor, ca 200 g
2
Pressad citronsaft
2 msk
Olivolja
2 msk
Krossad rosépeppar
½ tsk
Salt
2 krm
Hamburgerbröd
4