Örtspäckad fläskfilé

Örtspäckad fläskfilé

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(30 st)

Denna fläskfilé är underbar bjudmat där rejäla kvistar av timjan och rosmarin ger mersmak. Servera med vackert grön örtsås. Låt gärna köttet vila 10 min innan servering.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Grön honungssås:

Till servering:

  • 750 g potatis
  • 100 g blandad grönsallad

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Börja med att tvätta eller skala potatisen och koka den i lättsalta vatten.

Dela köttet i 4 bitar. Skär ett snitt på längden i varje bit. Salta och peppra. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök och några kvistar timjan och rosmarin i köttbitarna. Fäst ihop med tandpetare. Pensla runtom med smör-&rapsolja. Grilla eller stek köttet ca 15 min.

Hacka hälften av timjan och rosmarin och mixa med honung, citronskal och salt. Rör ner gräddfilen. Servera köttet med såsen, potatis och sallad.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag