Örtspäckad fläskfilé

Örtspäckad fläskfilé

Betyg

(238 st)

Denna fläskfilé är underbar bjudmat där rejäla kvistar av timjan och rosmarin ger mersmak. Servera med vackert grön örtsås. Låt gärna köttet vila 10 min innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 kruka färsk rosmarin

Grön honungssås:

Till servering:

  • 750 g potatis
  • 100 g blandad grönsallad

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att tvätta eller skala potatisen och koka den i lättsalta vatten.

Dela köttet i 4 bitar. Skär ett snitt på längden i varje bit. Salta och peppra. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök och några kvistar timjan och rosmarin i köttbitarna. Fäst ihop med tandpetare. Pensla runtom med smör-&rapsolja. Grilla eller stek köttet ca 15 min.

Hacka hälften av timjan och rosmarin och mixa med honung, citronskal och salt. Rör ner gräddfilen. Servera köttet med såsen, potatis och sallad.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem