Grillad fläskkarré med gurkyoghurt och silverlök

Grillad fläskkarré med gurkyoghurt och silverlök

Betyg

(0 st)

Fläskkarré är det optimala grillköttet; gott, saftigt och lätt att lyckas med, dessutom till bra pris. De grillade citronerna ger en naturlig sötma.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 silverlök
  • 1 bifftomat
  • 1 huvud isbergssallad
  • 3 små citroner
  • 4 hamburgerbröd

Summer rub

  • ½ dl mortlade korianderfrön
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk malen ingefära
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 msk salt
  • ½ msk chiliflakes

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att blanda samman ingredienserna till ruben. Det blir ganska mycket så förvara den i burk med lock så räcker den till fler grillfester.

Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur den. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med matyoghurt, mynta och spiskummin.

Skala och skiva löken. Skär tomaten i skivor. Dela och skölj salladen.

Gnid in köttet med 3 msk av ruben. Grilla köttet på hög värme och vänd ofta så att köttet inte blir bränt. Lägg på osten och låt den smälta. Dela citronerna och grilla snittytorna. Dela och grilla hamburgerbröden. Pressa grillad citron över köttet och lägg ihop bröden med sallad, lök, tomat och kött emellan. Servera med gurkyoghurten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 670 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem