Grillad broccoli med blåmögelost och rostade hasselnötter

Grillad broccoli med blåmögelost och rostade hasselnötter

Betyg

(8 st)

Gott som tillbehör eller hel rätt. Använd gärna så mycket som möjligt av broccolin, det sitter lika mycket smak i stjälken.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 50 g rostade hasselnötter
  • ½ dl hackad färsk persilja
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 msk japansk soja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här:

Gör så här:

Dela broccolin i kvartar. Pensla med olivolja och lägg dem i en stekpanna av gjutjärn eller en plåt. Ställ pannan på grillen och grilla på hög värme ca 10 min. Lägg på ostskivor och låt broccolin grilla klart på indirekt värme under lock, 5-7 min. Hacka nötterna grovt och blanda med persilja och citronskal. Blanda samman soja, olivolja och sesamfrö. Ringla över dressingen och strö över nötterna vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 53 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem