Grillad auberginegryta

Grillad auberginegryta

Betyg

(56 st)

Smakrik vegetarisk gryta med aubergine, ägg, vitlök och krossade tomater som får en speciell, mild och något söt smak tack vare de grillade auberginerna. Supergott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Nagga auberginen med en gaffel och grilla i mitten av ugnen 20–30 min tills den är helt mjuk. Skrapa ur köttet och hacka det fint. Skala och hacka löken. Bryn lök och vitlök i smör i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, salt och kryddor. Låt koka ihop under omrörning ett par minuter. Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser. Garnera med persilja och servera med crème fraiche.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem