Grillad auberginegryta

Grillad auberginegryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(57 st)

Smakrik vegetarisk gryta med aubergine, ägg, vitlök och krossade tomater som får en speciell, mild och något söt smak tack vare de grillade auberginerna. Supergott!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Nagga auberginen med en gaffel och grilla i mitten av ugnen 20–30 min tills den är helt mjuk. Skrapa ur köttet och hacka det fint. Skala och hacka löken. Bryn lök och vitlök i smör i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, salt och kryddor. Låt koka ihop under omrörning ett par minuter. Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser. Garnera med persilja och servera med crème fraiche.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa: