Grekiska färsbiffar
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Saftiga grekiska biffar, bifteki, som får smak och sälta av vitost eller fetaost. Servera med sallad och tzatziki.
Ingredienser
|
Nötfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
|
Vatten
|
3 msk |
| 150 g | |
| 1 msk | |
|
Klyftpotatis
|
600 g |
Tsatsiki:
|
Gurka
|
½ |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
| 2 dl | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Sallad:
|
Romansallad
|
1 |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Gul paprika
|
1 |
|
Tomater
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
630 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,4 g |
| Protein: | 25,8 % | 40 g |
| Fett: | 45,7 % | 32,6 g |
| Kolhydrater: | 28,5 % | 44,2 g |