Grekiska färsbiffar

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Grekiska färsbiffar

Saftiga grekiska biffar, bifteki, som får smak och sälta av vitost eller fetaost. Servera med sallad och tzatziki.

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk persilja
½ dl
Vatten
3 msk
150 g
1 msk
Klyftpotatis
600 g

Tsatsiki:

Gurka
½
Salt
½ tsk
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Svartpeppar
1 krm

Sallad:

Romansallad
1
Rödlök
1
Gul paprika
1
Tomater
4

Gör så här

  • Blanda färsen med salt, peppar, vitlök, persilja och vatten till en jämn smet. Smula osten och blanda den ordentligt med färsen.
  • Forma 8 biffar och stek dem i smör 3-4 min på varje sida.
  • Tillaga klyftpotatisen enligt anvisning på förpackningen.
  • Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt och låt ligga ca 15 min. Pressa ur saften och blanda gurkan med matyoghurt, vitlök och peppar. Ställ kallt.
  • Skölj salladen och bryt den i bitar. Skala och skiva löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär tomaterna i klyftor. Blanda grönsakerna i en skål.
  • Servera biffarna med salladen och tsatsikin.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

625 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 39 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/grekiska-farsbiffar/