Grekisk kyckling

Grekisk kyckling

30 min
Huvudrätt
Går att frysa
Som på en grekisk taverna - kyckling med oliver och fetaost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grekisk-kyckling/

Gör så här

  • Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem i smör i en stekpanna.
  • Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör i en traktörpanna. Mosa ca 50 g av vitosten och tillsätt den, buljong, oregano och soja.
  • Rör ut mjölet i matyoghurten och rör ner i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen i ca 10 min.
  • Servera med smulad viost, oliver och ev färsk oregano eller persilja.
Klart!

Vitlöksklyftorna kan även bytas ut mot 1 gul lök.

Energi:

620 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 45 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
4
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Vitlöksklyftor
2
150 g
Hönsbuljong
2 dl
Torkad oregano
2 tsk
Kinesisk soja
2 tsk
Vetemjöl
1 msk
2 dl
Svarta oliver
8
Färsk oregano eller persilja