Gravlax med citronbrödsmulor och krämig senapssås

Gravlax med citronbrödsmulor och krämig senapssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

15 min

Det stekta, örtiga smulet ger mycket smak och gott krisp till den den kallrökta laxen. Hittar du inte panko går några dagsgamla brödkanter bra att smula och steka istället.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Krämig senapssås:

Gör så här

Gör så här

Hacka hälften av örterna fint och blanda med citronskalet. Smält smöret i en stekpanna och stek panko gyllenbrunt. Blanda ner de hackade örterna och låt svalna. Rör ihop gravlaxsåsen och crème fraiche. Lägg upp gravad lax på ett fat och strö över pankoblandningen. Garnera med lite örter och servera med krämig senapssås.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut