Gravlax med citronbrödsmulor och krämig senapssås

Gravlax med citronbrödsmulor och krämig senapssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

15 min

Det stekta, örtiga smulet ger mycket smak och gott krisp till den den gravade laxen. Hittar du inte panko går några dagsgamla brödkanter bra att smula och steka istället.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Krämig senapssås:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Hacka hälften av örterna fint och blanda med citronskalet. Smält smöret i en stekpanna och stek panko gyllenbrunt. Blanda ner de hackade örterna och låt svalna. Rör ihop gravlaxsåsen och crème fraiche. Lägg upp gravad lax på ett fat och strö över pankoblandningen. Garnera med lite örter och servera med krämig senapssås.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Andra goda förslag