Gravlax med citronbrödsmulor och krämig senapssås

Gravlax med citronbrödsmulor och krämig senapssås

20 min Förrätt
Det stekta, örtiga smulet ger mycket smak och gott krisp till den gravade laxen. Hittar du inte panko går några dagsgamla brödkanter bra att smula och steka istället.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gravlax-med-citronbrodsmulor-och-kramig-senapssas/

Gör så här

  • Hacka hälften av örterna fint och blanda med citronskalet.
  • Smält smöret i en stekpanna och stek panko gyllenbrunt. Blanda ner de hackade örterna och låt svalna.
  • Rör ihop gravlaxsåsen och crème fraiche.
  • Lägg upp gravad lax på ett fat och strö över pankoblandningen.
  • Garnera med lite örter och servera med krämig senapssås.
Klart!
Energi:

430 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Gravad lax
600 g
Färsk dill
1 kruka
Färsk basilika
1 kruka
Citron, rivet skal
1
Svenskt Smör från Arla®
25 g
Panko
1 dl
Krämig senapssås:
Gravlaxsås
1 dl
2 dl