Gravad strömming i örtsås
Buffé
Förrätt
•
Gravad strömming är en höjdare på sillbordet att bjuda på våra stora mathögtider. Den ljuvliga örtsåsen med citron och vitlök passar mycket väl till strömmingen. Passar lika bra att bjuda på till påsk, midsommar och jul.
Ingredienser
|
Strömmingsfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Vatten
|
5 dl |
|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
|
Salt
|
1 msk |
Örtsås:
| 3 dl | |
|
Majonnäs
|
1 dl |
|
Vitlöksklyfta, finriven
|
1 |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Hackade färska örter t ex dill, persilja och gräslök
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Skinnet kan också dras av strömmingen efter gravningen.
Näringsvärden, per port
Energi:
216 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1 g |
| Protein: | 24,1 % | 12,8 g |
| Fett: | 66,5 % | 16,2 g |
| Kolhydrater: | 9,4 % | 5 g |