Gravad strömming i äppelsås

Gravad strömming i äppelsås

Betyg

(1 st)

Strömmingen får nytt liv i syrligt äppelsällskap.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

  • ½ kg strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 1½ msk salt
  • 4 msk strösocker

Sås:

  • 3 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • ½ dl senap
  • 1 hackat syrligt äpple
  • 2 msk bostongurka
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ dl hackad färsk gräslök

Gör så här:

Gör så här:

Blanda vatten och ättikssprit i en skål. Tillsätt salt och socker och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen, rör om. Ställ in i kyl och låt dem ligga tills köttet blivit vitt och fast, ca 8 tim. Häll bort lagen och drag skinnet av strömmingen. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Varva strömming och sås i en burk. Ställ i kyl för att mogna ca 1 dygn före servering. Hållbar 1 vecka i kyl.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem