Gravad lax med apelsin, lime och gurksås
30 min
Buffé
Förrätt
Lunch
Tillbehör
•
Gravad lax som blir fruktig och fräsch med skal och saft av apelsin och lime. Serverad med gurksås som påminner om tzatziki men kryddad med senap och honung.
Ingredienser
|
Gravad lax
|
½ kg |
|---|---|
|
Apelsin
|
½ |
|
Lime
|
½ |
Gurksås:
|
Gurka
|
1 |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
| 2 dl | |
|
Skånsk senap
|
2 msk |
|
Honung
|
1 msk |
|
Svartpeppar
|
½ krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
319 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 33,5 % | 26,3 g |
| Fett: | 45,7 % | 16,5 g |
| Kolhydrater: | 20,8 % | 16,3 g |