Enbärsgravad lax med löjromssås
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Lätt och snabbt gör du din egen gravlax!
Ingredienser
|
Laxfilé med skinn helst tjock mittbit
|
1 kg |
|---|---|
|
Salt
|
3 msk |
|
Strösocker
|
3 msk |
|
Grovstötta enbär
|
1 msk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
Löjromssås:
| 4 dl | |
|
Löjrom
|
100 g |
|
Gurka
|
1 |
|
Hackad citrontimjan
|
1 msk |
|
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
|
Salt
|
Garnering:
|
Grovstötta enbär
|
1 tsk |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
360 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 26,9 % | 23,9 g |
| Fett: | 65,3 % | 26,6 g |
| Kolhydrater: | 7,8 % | 6,9 g |