Gratinerade pilgrimsmusslor med mandel och löjrom
Afternoon tea
Förrätt
•

Imponera på gästerna med en lyxig förrätt med smörig mandelsås, krispigt bröd och salt löjrom. Du kan förbereda rätten fram till gratineringen. Receptet är skapat av Johan Backeus, Årets kock 2017.
Ingredienser
Pilgrimsmusslor
|
4 |
---|---|
2 dl | |
25 g | |
Mandelspån
|
½ dl |
Citron
|
saft av ½ |
Levainbröd, tunna
|
2 skivor |
Olivolja
|
1 msk |
Löjrom
|
80 g |
Fänkål
|
1 |
Färsk körvel
|
|
Färsk dill
|
Ättikslag:
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
1½ dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
470 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 10 g |
Fett: | 43 g |

