Gratinerade ostron
20 min
•
Med chilipasta i såsen får dessa ostron en härlig hetta. Gratinera dem i ugnen eller med gasbrännare och servera genast. Dessa underbara ostron fick Jimmi Eriksson, Årets kock 2016, inspiration till under en resa han gjorde till San Fransico.
Jimmi Eriksson
Årets kock 2016
Ingredienser
|
Ostron
|
8 |
|---|---|
|
Grovt salt
|
1 dl |
|
Hackad schalottenlök
|
1 msk |
| 1 tsk | |
| ½ dl | |
|
Äggula
|
1 |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Citronsaft
|
1 tsk |
|
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
117 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 29,5 % | 8,5 g |
| Fett: | 65,6 % | 8,7 g |
| Kolhydrater: | 4,9 % | 1,4 g |