Svampmacka

Svampmacka

Betyg

(0 st)

Svamp behöver inte smaksättas med annat än salt och timjan om den steks i rikligt med smör. Använd gärna smöret från svampstekningen till att steka brödet i.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 skivor levain
  • 300 g portabellosvamp
  • 300 g ostronskivling
  • 1 schalottenlök
  • 125 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 5 kvistar färsk timjan
  • salt

Gör så här:

Gör så här:

Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Plocka bladen av timjanen. Smält 100 g av smöret i en varm stekpanna. Lägg ner svampen när smöret tystnat och stek den gyllene. Tillsätt lök och timjan. Smaka av med salt. Ta upp svampen ur stekpannan och tillsätt resterande 25 g smör. Stek brödet ca 3 min på varje sida. Lägg svampen på brödet och servera.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem