
Svampmacka
Svamp behöver inte smaksättas med annat än salt och timjan om den steks i rikligt med smör. Använd gärna smöret från svampstekningen till att steka brödet i.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 skivor levain
- 300 g portabellosvamp
- 300 g ostronskivling
- 1 schalottenlök
-
125 g Arla® Svenskt Smör
- 5 kvistar färsk timjan
- salt
Gör så här
Gör så här
Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Plocka bladen av timjanen. Smält 100 g av smöret i en varm stekpanna. Lägg ner svampen när smöret tystnat och stek den gyllene. Tillsätt lök och timjan. Smaka av med salt. Ta upp svampen ur stekpannan och tillsätt resterande 25 g smör. Stek brödet ca 3 min på varje sida. Lägg svampen på brödet och servera.
Näringsvärden, per styck
- Energi: 405 kcal
- Protein: 6 g
- Kolhydrater: 28 g
- Fett: 28 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2017