Kyckling med couscous och vitlöksyoghurt

Kyckling med couscous och vitlöksyoghurt

60+ min Huvudrätt
Fräsch kycklingrätt som serveras med smakrik couscous och läckert sting i vitlöksyoghurten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-couscous-och-vitloksyoghurt/

Gör så här

Kyckling:
  • Sätt ugnen på 175 °.
  • Vik ett stort ark aluminiumfolie dubbelt och pensla det på mitten med smör. Lägg kycklingfiléerna mitt på arket.
  • Tvätta citronen och dela den på mitten. Pressa citronsaften över kycklingen och lägg citronhalvorna runt filéerna.
  • Salta och krydda filéerna med, paprikapulver och pepparmix.
  • Vik ihop folien till ett luftigt paket. Lägg paketet i en ugnssäker form.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 45 min.
Tillbehör:
  • Blanda samman ingredienserna till vitlöksyoghurten och ställ den kallt.
  • Tillaga couscousen enligt anvisning på paketet men utan salt.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Strimla paprikorna. Dela svampen i mindre bitar.
  • Fräs lök, vitlök, ingefära och svamp i smör i en stor stekpanna. Tillsätt paprikan.
  • Rör ner couscousen och rör om så att den inte klumpar sig.
  • Blanda fisksås, gurkmeja och lime. Rör ner det i couscousen.
  • Hacka och strö över koriander strax före servering.
Klart!

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
4
Citron
1
Salt
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Svartpeppar
½ tsk
Couscous:
Couscous
4 dl
Schalottenlökar
3
Vitlöksklyftor
2
Paprikor röd och gul
2
Ostronskivling eller shitake
150 g
Riven färsk ingefära
1 msk
Thailändsk fisksås
2 msk
Malen gurkmeja
1 tsk
Lime
rivet skal och saft av 1
Färsk koriander
1 kruka
Vitlöksyoghurt:
2 dl
Vitlöksklyftor
2
Salt
½ tsk
Svartpeppar