Gratinerade grönsaker

30 min
Arbetstid: 20 min
Buffé Tillbehör
Gratinerade grönsaker

Gratinerade grönsaker, här zucchini och körsbärstomater, som toppa med en kräm av vit ost och grädde som klickas över innan de sätts i ugnen. Variera grönsakerna efter smak och säsong.

Ingredienser

Zucchini
300 g
Körsbärstomater
500 g
15 g
175 g
1½ dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk timjan
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skär zucchinin i 2 cm stora bitar. Dela tomaterna i halvor.
  • Stek zucchinin i smör i en het stekpanna tills den får färg.
  • Lägg zucchini och tomater på ett ugnssäkert fat.
  • Mosa osten och blanda med grädde, vitlök, peppar och timjan. Klicka röran över grönsakerna.
  • Gratinera i övre delen av ugnen 10 – 12 min. Servera grönsakerna ljumma.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bufféportion

Energi:

106 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bufféportion
Fiber: - 1,2 g
Protein: 15,3 % 4 g
Fett: 74 % 8,9 g
Kolhydrater: 10,7 % 2,8 g
https://www.arla.se/recept/gratinerade-gronsaker/