Gratinerad texmexsoppa

25 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt Lunch Middag
Gratinerad texmexsoppa

Barnsligt goda smaker i en värmande soppa som får en sista skjuts i ugnen. Härligt en vintrig vardagskväll.

Ingredienser

1 liter
Kycklingbröstfilé à 150 g
1
Salt
1 krm
Taco kryddmix
1 msk
2 msk
Kokta kidneybönor à 400 g
1 burk

Topping:

Nachochips
75 g
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skär kycklingen i små bitar. Salta och krydda. Stek bitarna i smör-&rapsolja ca 3 min. Skölj bönorna.
  • Fördela kyckling och bönor i 4 ugnssäkra skålar. Värm soppan och häll i skålarna.
  • Toppa med nachochips och ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 3 min.
  • Servera gärna med en råkostsallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

469 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,8 g
Protein: 23,1 % 26,6 g
Fett: 44,8 % 23,8 g
Kolhydrater: 32,1 % 37 g
https://www.arla.se/recept/gratinerad-texmexsoppa/