Gratinerad ansjovisfisk

40 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Gratinerad ansjovisfisk

Ett måste för alla som älskar ansjovis och vill ha en rätt som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Ansjovisfilé
50 g
Salt
½ tsk
2½ dl
Ströbröd
2 msk
Tomater
2
Färsk dill
1 knippe

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta.
  • Vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  • Häll över ansjovisspadet och såsen, strö över ströbröd. Stek fisken i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Hacka tomaterna och dillen. Strö det över fisken när några minuter återstår i ugnen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

234 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,1 g
Protein: 61,9 % 35,7 g
Fett: 20,4 % 5,4 g
Kolhydrater: 17,7 % 10,2 g
https://www.arla.se/recept/gratinerad-ansjovisfisk/