Leverpastej

Leverpastej

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(115 st)

Ett recept på enkel och jättegod hemmagjord leverpastej. Lika gott på smörgåsen året om.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g nötlever
  • 1 gul lök
  • 1 litet, syrligt äpple
  • 50 g ansjovisfilé
  • 200 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl Arla Köket® vispgrädde vispgrädde 36%
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ msk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad mejram
  • ev 1 msk konjak

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn. Kör så att allt blandas eller mal två gånger. Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram och ev konjak eller sherry. Blanda väl. Häll smeten i en smord form (1,2 liter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt pastejen kallna. Stjälp upp den eller servera direkt ur formen.

Tips:

Nötlever kan bytas ut mot kycklinglever. Konjak kan bytas ut mot sherry.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem