Leverpastej

Leverpastej

1 tim 30 min
Buffé Förrätt Frukost
Går att frysa
Ett recept på enkel och jättegod hemmagjord leverpastej. Lika gott på smörgåsen året om.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/leverpastej/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn.
  • Kör så att allt blandas eller mal två gånger. Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram och ev konjak eller sherry. Blanda väl.
  • Häll smeten i en smord form (1,2 liter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt pastejen kallna. Stjälp upp den eller servera direkt ur formen.
Klart!

Nötlever kan bytas ut mot kycklinglever. Konjak kan bytas ut mot sherry.

Energi:

1945 kcal

Protein: 135 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 128 g

Ingredienser

Nötlever
400 g
Gul lök
1
Litet, syrligt äpple
1
Ansjovisfilé
50 g
Fläskfärs
200 g
Ägg
1
2 dl
Vetemjöl
2 msk
Salt
½ msk
Svartpeppar
2 krm
Torkad mejram
1 tsk
Konjak
ev 1 msk