Leverpastej

Leverpastej

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(125 st)

Ett recept på enkel och jättegod hemmagjord leverpastej. Lika gott på smörgåsen året om.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g nötlever
  • 1 gul lök
  • 1 litet, syrligt äpple
  • 50 g ansjovisfilé
  • 200 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl Arla Köket® vispgrädde vispgrädde 40%
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ msk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad mejram
  • ev 1 msk konjak

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn.
  3. Kör så att allt blandas eller mal två gånger. Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram och ev konjak eller sherry. Blanda väl.
  4. Häll smeten i en smord form (1,2 liter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt pastejen kallna. Stjälp upp den eller servera direkt ur formen.

Tips:

Nötlever kan bytas ut mot kycklinglever. Konjak kan bytas ut mot sherry.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 1945 kcal
  • Protein: 135 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 128 g

Skriv ut

Källa: