Leverpastej

Leverpastej

60+ min Buffé Förrätt Frukost
Lämplig för frysning
Ett recept på enkel och jättegod hemmagjord leverpastej. Lika gott på smörgåsen året om.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/leverpastej/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn.
  • Kör så att allt blandas eller mal två gånger. Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram och ev konjak eller sherry. Blanda väl.
  • Häll smeten i en smord form (1,2 liter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt pastejen kallna. Stjälp upp den eller servera direkt ur formen.
Klart!

Nötlever kan bytas ut mot kycklinglever. Konjak kan bytas ut mot sherry.

Energi:

1945 kcal

Protein: 135 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 128 g

Ingredienser

Nötlever
400 g
Gul lök
1
Litet, syrligt äpple
1
Ansjovisfilé
50 g
Fläskfärs
200 g
Ägg
1
2 dl
Vetemjöl
2 msk
Salt
½ msk
Svartpeppar
2 krm
Torkad mejram
1 tsk
Konjak
ev 1 msk