Granolabars med blåbär och jordnötssmör

Granolabars med blåbär och jordnötssmör

1 tim 30 min
Mellanmål
Går att frysa
Mumsiga granola bars fullmatade med energi som passar till snabb frukost eller mellis för både vuxna och barn. Packa med och boosta energin före eller efter träningen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/granolabars-med-blabar-och-jordnotssmor/

Gör så här

  • Med frysta blåbär: Sätt ugnen på 165° eller 150° varmluft. Häll ut blåbären på en plåt med bakplåtspapper. Torka mitt i ugnen ca 30 min. Kolla dem noga så de inte bränns.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Koka upp jordnötssmör och lönnsirap i en liten kastrull under omrörning. Låt svalna och blanda sedan med de torra ingredienserna.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20x20 cm. Tryck ut blandningen med fuktig hand. Ställ in i frysen ca 30 min.
Yoghurtrippel:
  • Bryn smöret i en liten kastrull under vispning tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Häll över i en bunke och låt svalna. Vispa ner yoghurt och florsocker.
  • Ringla yoghurten över den frysta kakan. Skär i 16 bitar.
Klart!
Energi:

191 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Frysta blåbär eller 70 g torkade blåbär
250 g
Havregryn
4 dl
Rice krispies
3 dl
Kokosflingor
1½ dl
Pekannötter, hackade
1 dl
Chiafrön
2 tsk
Vaniljsocker
2 tsk
Jordnötssmör
2 dl
Lönnsirap
1 dl
Yoghurtrippel:
1 msk
¾ dl
Florsocker
2 msk