Gräddtårta

1 tim 20 min Efterrätt
Gräddtårta

Klassisk gräddtårta som alltid gör succé på kalas och fester! Den godaste gräddtårtan har osockrade, mosade bär i fyllningen och dekoreras med mycket bär på toppen.

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
1 dl
Bakpulver
1 tsk

Fyllning:

2 dl
Mosade bär
3 dl

Garnering:

2 dl
Bär
Ev citronmeliss

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en rund kakform, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  • Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp på ett galler för att kallna. Dela kakan i tre bottnar.
  • Vispa all grädde och spara hälften till garnering.
  • Lägg ett lager grädde på två av bottnarna och lägg de mosade bären på grädden. Lägg ihop tårtan.
  • Bred ut grädde ovanpå tårtan. Garnera med färska bär och ev citronmeliss.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

310 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/graddtarta/