Gräddtårta

Gräddtårta

Betyg

(89 st)

Klassisk gräddtårta som alltid gör succé på kalas och fester! Den godaste gräddtårtan har osockrade, mosade bär i fyllningen och dekoreras med mycket bär på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund kakform, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp på ett galler för att kallna. Dela kakan i tre bottnar. Vispa all grädde och spara hälften till garnering. Lägg ett lager grädde på två av bottnarna och lägg de mosade bären på grädden. Lägg ihop tårtan. Bred ut grädde ovanpå tårtan. Garnera med färska bär och ev citronmeliss.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem