Gräddkokta rotfrukter med citron och rosmarin

Gräddkokta rotfrukter med citron och rosmarin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(30 st)

Här är rätten som faller alla vegovänner i smaken!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg rotfrukter t ex kålrot, morötter, palsternacka, rotselleri
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • rivet skal och pressad saft av ½ citroner
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • salt och peppar

Gör så här:

Gör så här:

Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt grädde och rosmarin. Låt det koka utan lock några minuter. Smaksätt med citronsaft, persilja, salt och peppar. Garnera med citronskal och färsk persilja.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem