Gräddkokta rotfrukter med citron och rosmarin

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Gräddkokta rotfrukter med citron och rosmarin

Här är rätten som faller alla vegovänner i smaken!

Ingredienser

Rotfrukter t ex kålrot, morötter, palsternacka, rotselleri
1 kg
2½ dl
Torkad rosmarin
1 tsk
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Hackad färsk persilja
2 msk
Salt och peppar

Gör så här

  • Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  • Låt det koka utan lock några minuter. Tillsätt grädde och rosmarin.
  • Smaksätt med citronsaft, persilja, salt och peppar.
  • Garnera med citronskal och färsk persilja.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

253 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,2 g
Protein: 5,8 % 3,6 g
Fett: 61,8 % 17,7 g
Kolhydrater: 32,4 % 20,2 g
https://www.arla.se/recept/graddkokta-rotfrukter-med-citron-och-rosmarin/