Gräddkokta rotfrukter med citron och rosmarin
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
Här är rätten som faller alla vegovänner i smaken!
Ingredienser
|
Rotfrukter t ex kålrot, morötter, palsternacka, rotselleri
|
1 kg |
|---|---|
| 2½ dl | |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Citron
|
rivet skal och pressad saft av ½ |
|
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
253 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,2 g |
| Protein: | 5,8 % | 3,6 g |
| Fett: | 61,8 % | 17,7 g |
| Kolhydrater: | 32,4 % | 20,2 g |