Gräddkokta rödbetor med pepparrot

45 min Förrätt Tillbehör
Gräddkokta rödbetor med pepparrot

Pang på rödbetan, sa pepparroten till grädden och fick sällskap av persiljan!

Ingredienser

Rödbetor
1 kg
2 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Riven pepparrot
2 msk
Hackad färsk persilja
2 msk

Gör så här

  • Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 20-30 min. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalen.
  • Skär rödbetorna i bitar. Lägg dem i panna och häll på grädde. Salta och peppra. Låt allt koka ihop några min.
  • Strö över pepparrot och persilja.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

285 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,8 g
Protein: 6,1 % 4,3 g
Fett: 56,4 % 18,2 g
Kolhydrater: 37,5 % 26,3 g
https://www.arla.se/recept/graddkokta-rodbetor-med-pepparrot/